TISZA-TÓ,TISZA-TÓ,HORGÁSZ SZÁLLÁS.HORGÁSZVENDÉGHÁZ A TISZATÓNÁL.
Menü
 
Szemünkfényei
 

 
Lydia

 

Benjámin
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tündérrózsa

 

 
Kedvenc linkek
 
Időjárás
 
Angol-Magyar fordító
 
Német-Magyar szótár
 
Horgaszújságok
 
ez aztán a horgászat
 
Angol-Magyar fordító
 
Jó tudni
 
Virágok
 
Egy kis sütés-főzés
 
Hírek
 
Kreativ oldalak
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Süllőportré

                                 
  

 
Óriás nyárfa

                                        
 

 
Ki is vagy
IP
 
Sütemények
[61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

2010.12.20. 18:30 Idézet
rika46

Bajor búcsúfánk
Hv. 40 db-hoz: 30g élesztő, 100 g cukor, 2,5 dl. langyos tej, 500 g liszt, 100 g olvasztott vaj, 2 tojás, 1 csip. só, 1 tk. reszelt citromhéj, 150 g mazsola, 1 l olaj a sütéshez, porcukor a megszóráshoz.
Elk.: 1. Az élesztőt 1 tk. cukorral pépesre keverjük. Kevés tejjel és liszttel összedolgozzuk. Lefedve kétszeres nagyságúra kelesztjük.
2. A lisztet tálba tesszük, és hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a vajat, a tojásokat, a reszelt citromhéjat, és a kovászt.
3. A mazsolát és a sót belekeverjük a tésztába, evőkanállal kiszaggatjuk a fánkokat, és lisztezett deszkára tesszük. 20 percig tovább kelesztjük.
4. Az olajat addig forrósítjuk, amíg a belemártott hurkapálcán kis buborékok keletkeznek. A fánkokat hegyes ollóval, vagy késsel kereszt alakban bevágjuk, és adagonként megsütjük.
5. Papírtörlőn leitatjuk, megszórjuk porcukorral.
Mi illik hozzá? Kávé és tea, kevés cukorral. Kóstoltam lekvárral - nem volt jó, legalábbis finomabb volt nélküle.
( Az alapanyagokat szobahőmérsékletre melegítve dolgozzuk össze. )

Fantás szelet

Tészta : 4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.

6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dlolajat.

6 tojásfehérjét felverjük.

A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.

Túrókrém : 25 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg túrót és citrom lereszelt héját.

Fantás krém : 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaniliás pudingpor, 2 ek. cukor

Ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel.

Összeállítás : A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot ( ezt melegen kell ! )

Rakhatsz a túróra narancs, mandarin gerezdeket is.

Én a túrókrémbe egy kicsit több túrót teszek és annyivel kevesebb margarint. Nekem a 25-25-ös túró-margarin arány túl vajas.

 

 


2010.12.20. 18:27 Idézet
rika46

Brownie

Egy 25 cm-es kör alakú tepsihez a következő hozzávalók kellenek. 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 3 evők. cukor,1.5 dl olaj, 2.5 tábla vízgőz felett felolvasztott csokoládé.
A csokiolvasztásnál használj egy pici olajat, vagy vajat, hogy le ne égjen.
Az összes hozzávalót összekevered, sütőpapíros tepsibe 20 pecig sütöd.
Előmelegítem a sütőt, úgy könnyebb egy kicsit.
Ez az a sütemény ami akkor jó ha a villapróbánál még egy kicsit ragacsos a villa.
Fantáziád szerint lehet kombinálni, kis fahéjjal, mogyoró darabkákkal, dióval...stb.
Esetleg a tetejét díszíteni.


2010.10.24. 21:27 Idézet
rika46

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 csomag babapiskóta
  • 5 dl kávé
  • kakaó a tetejére

Elkészítés:

A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felaprítom és a masszához teszem. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan az egészet összekeverem. A babapikótákat megáztatom a kávéban, és egy magasabb tálba lerakom. Amikor a tál alját befedi az ázott piskóta, ráöntöm a krémet, megint piskóta, megint krém, és a tetejét kakaóval megszóróm.


2010.03.31. 19:02 Idézet
rika46

Isler

 

Hozzávalók:
Tésztához: 28 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 28 dkg darált dió, 14 dkg cukor.csipetnyi fahéj
Töltelékhez: lekvár
Bevonáshoz:tortabevonó

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órára a hűtőbe tesszük. 3- 4 cipót készítünk belőle, lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 170 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Két süteménypogácsát gyümölcslekvárral összeragasztunk. Tetejüket csokimázzal bevonjuk (belemártjuk).

 


2010.02.24. 21:41 Idézet
rika46

Burgonyás: 225ml burgonya főzőlé (szobahőmérsékletű), 45ml olaj, 500g fehérliszt, 175g áttört főtt burgonya (szobahőmérsékletű), 1és fél evőkanál tejpor, 1 és fél teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 és fél teáskanál szárított élesztő.

 

Világos köménymagos rozskenyér: 300ml víz, 2 tk citromlé, 1 és fél ek olaj, 125g rozsliszt, 375g fehér liszt, 1 és fél ek tejpor, 1 és fél tk köménymag, 1 és fél tk só, 1 ek barnacukor, 1 tk szárított élesztő.

 

Kukoricás kenyér: 210ml víz, 90ml tej, 1 és fél evőkanál olaj, 350g fehérliszt, 150g,  kukoricaliszt, 1 tk só, 2 tk barnacukor, 1 tk szárított élesztő. Ez leginkább frissen finom, másnap már nem mindenkinek jön be, nekem nagy kedvencem!

 

Joghurtos korpás: 185 ml víz, 175ml natúr joghurt, 1 és fél ek olaj, 2 ek melasz (én mézet szoktam), 260g fehérliszt, 200g teljes kiőrlésű búzaliszt, 40g búzakorpa, 1 és fél tk só, 1 tk szárított élesztő.

 

Hajdinás diós: 315 ml víz, 3 tk melasz, 2 ek olívaolaj, 425g fehérliszt, 75g hajdinaliszt, 1 és fél ek tejpor, 1 és fél só, 3/4 tk cukor, 1 tk élesztő, sípolásnál extra 50g aprított dió.

 

Tönkölybúzás-búzadarás: 220ml víz, 125ml író (joghurtot tettem bele), 1 és fél tk citromlé, 350g fehérliszt, 150g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 3 ek búzadara, 1 és fél tk só, 1 ek cukor, 1 és fél tk élesztő.

 

Aszalt paradicsomos: fél csésze aszalt paradicsom, 190ml víz, 115ml tej, 2 ek olívaolaj, 425g fehérliszt, 75g teljes kiőrlésű liszt, 1 és fél teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított élesztő. Az aszalt paradicsomot be kell áztatni a vízbe negyed órára, azután leszűrni, de úgy hogy az áztatóvizet kell kiegészíteni a szükséges mennyiségre, tehát nem kiönteni! Sípoláskor kell a paradicsomot a gépbe tenni, én vasárnap tettem bele még egy marék negyedbe vágott olívabogyót is. Kicsit nehezen vette fel a tészta, kellett hozzá még egy evőkanál liszt!!!

 

Chilis kenyér: 1 ek olaj, chili pehely vagy aprított friss chili (2-3 darabor ír a recept, de az enyém olyan erős, hogy csak 1 darabot szoktam), 320 ml víz, 350g fehérliszt, 150 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk só, 2 tk cukor, 2 ek vaj (apró darabokban) 1 tk szárított élesztő.

 


2010.01.17. 23:06 Idézet
rika46

BÚVÁR TÚRÓS

Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.

Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.

A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét. Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni. Én 30 x 35 cm-es tepsiben sütöm!

2009.12.15. 19:27 Idézet
rika

 Karácsonyi fügés-diós szalámi
100 gr dió 100 gr mazsola 100 gr aszalt füge 100 gr darált keksz 100 gr porcukor 2 zacskó vaníliás cukor fahéj 0,5-0,75 dl narancslé porcukor a forgatáshoz
A diót késes aprítógépben darabold fel, majd öntsd egy tálba. A fügét vágd apró darabokra, és késes aprítógépben daráld le a mazsolával együtt. Öntsd ezt is a tálba, add hozzá a darált kekszet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat, és annyi narancslevet, hogy jól össze tudd gyúrni a masszát. Porcukorral megszórt fólián formázz a masszából hengert, és hagyd száradni, hogy szépen szeletelhető legyen.  Kb. 15 perc alatt kész is az egész, és sokáig el is áll. Ha nincs késes aprítógépetek, akkor húsdarálón is le lehet darálni a fügét és a mazsolát (de a mazsolát akár apróra vágva is beleteheted - én most így csináltam). Ha valamelyik esetleg száraz lenne, előtte  forró vízbe kell áztatni, és így könnyedén le lehet majd darálni. Lehet még hozzáadni 1-2 kanál rumot, ha szeretitek (én nem tettem), és akár csokimázzal be is lehet vonni, de nélküle is isteni.

Karácsonyi ischler
Hozzávalók: 12 dkg puha vaj, 12 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 9 dkg darált dió vagy mogyoró, késhegynyi fahéj
Valamint: baracklekvár, étcsokoládé
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, vizespohárral vagy kerek formával kiformázzuk. 180 fokon kb. 10 percig sütjük, vigyázni kell, mert gyorsan megég!!! Ezután baracklekvárral összeragazgatjuk kettesével, a végén csokoládéval bevonjuk.

 

 

Bécsi túrótorta 

Hozzávalók:
A tésztához:
1/2 kg liszt;
20 dkg porcukor;
23 dkg vaj;
2 tojás;
1 evőkanál vaníliás cukor;
1/2 citrom reszelt héja;
csipet só;

A töltelékhez:
3/4 kg túró;
22,5 dkg vaj;
12,5 dkg porcukor;
10 dkg kristálycukor;
6 dkg étkezési keményítő;
8 db tojás;
só; 
reszelt citromhéj;
1 evőkanál vaníliás cukor;

1 tojás sárgája a bekenéshez;
porcukor a beszóráshoz;

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. A tészta igen melegérzékeny, ezért nem szabad hosszan gyúrni, mert az összetevők szétesnek. ž órán át a hűtőben pihentetjük.
A kézmeleg vajat porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjával habosra keverjük. A tojássárgákat, a túrót, és a keményítőt is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A tojásfehérjéket, a kristálycukrot és a sót kemény habbá verjük, és a kapott habot óvatosan belekeverjük a masszába.
A hűtőből kivett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába, és előmelegített sütőben maximum 160 °C fokon sütjük.
40 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és felig nyitott – kiakasztott – sütőajtónál készre sütjük. (csak akkor nyissuk ki a sütő ajtaját, ha az nem légkeveréses)
A sütési idő kb. 70 perc. 
Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és porcukorral megszórjuk.


2009.12.09. 19:10 Idézet
rika

Fatörzs torta:
Hozzávalók a tésztához: 14 dkg cukor, 6 tojás, 4 dkg holland kakaó, 11 dkg rétesliszt, 3 ek. rum, 1 dkg sütőpor, csipetnyi só.

Krém: 15 dkg porcukor, 3 dkg holland kakaópor, 1 narancs reszelt héja, 1 tk őröltszerecsendió, 25 dkg vaj.

Díszítés: 10 dkg fehér csokoládé.

Elkészítés: Bekapcsolom a sütőt 180 fokra, és előkészítek egy lapos gáztepsit, amelyet kibélelek sütőpapírral. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a cukorral, majd beleteszem a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport és a csipet sót, majd a rummal egyetemben eldolgozom. Felverem a fehérjét. Az első kanál habbal fellazítom a tésztámat, a többit meg megpróbálom úgy belekeverni, hogy ne törjön teljesen össze. A tésztát a tepsibe öntöm, elegyengetem, és 10-15 perc alatt készre sütöm. Amikor kész, akkor egy konyharuhára borítom, megszabadítom a sütőpapírtól, a konyharuhával együtt feltekerem, és megvárom, amíg így teljesen kihűl. Amíg hűl, addig kikeverem a krémet. A már hűs tésztát kitekerem, óvatosan megkenem a krém kétharmadával, majd visszatekerem, tálra fektetem, bevonom a maradék krémmel, és egy sajtszeletelővel ráforgácsolom a fehér csokoládét.
 Puha mézeskalács receptje

Összekeverünk:

1 kg lisztet,

1 cs. őrölt fahéjt /20 gr/, /vagy 6 kk. mézeskalács fűszerkeverék/,

1/3 cs. szódabikarbónát /15 gr/.


Összekeverünk:

3 tojássárgáját,

1 dl langyos tejet.


2 dl vizet,

30-35 dkg mézet,

25 dkg cukrot,

10 dkg Rámát felforralunk, langyosra hűtjük.


Minden hozzávalót addig gyúrunk össze, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Az elején a tésztát én kézi mixerrel szoktam morzsásra keverni, majd kézzel összeállítom.  Min. 3-4 órát pihentetjük. Egyenletes vastagságúra nyújtsuk. A kisebb figurákhoz kb. 3 mm vastagra, a nagyobbakhoz, kb 4-5 mm-esre (dupla magas lesz).  Kiszaggatjuk, 180 fokon 8 percig sütjük. 

CSOKILABDAK

 

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
11 dkg cukor
3 tojás
1 tk. vaníliakivonat
20 dkg liszt
3 dkg kakaópor
˝ tk sütőpor
csipet só


cukor, vaniliacukor a forgatashoz (max. 10 dkg)


Elkészítés: 

A csokit a vajjal olvasszuk össze, le a tűzről, majd adjuk hozzá a többieket – a tojásokat egyenként. Keverjük jól ki, ez egy nagyon lágy tészta lesz. Kb. 1 órára tegyük a hűtőbe, addig megköt annyira, hogy lehessen formálni (en egy ejszakara raktam be). Gyúrjunk belőle 40 gombócot, ezeket forgassuk meg jól finomitott kristalycukorban vagy barnacukorban. Elvileg vizes kanállal kéne kivenni őket a cukorból, de én nem cifráztam, és lám, így is rajta maradt! Tegyük a gömböket sütőpapíros tepsibe – valamennyire távol, bár annyira nem hasal el. 160 fokon kell sütni 10-15 percig, én kb. 13 ig hagytam bent, és olyan nagyon fini omlós lett, hogy csak na! És ami a a legjobb: másnapra is tökéletesen ugyanolyan maradt!
Fontos: étcsokiból kell készíteni, mert a tejcsokitól nem marad meg a szép formája!!!

 


2009.11.29. 20:11 Idézet
rika

A Gesztenyés golyók receptje a kovetkezo:

 

25 dkg gesztenyemassza

25 dkg darált keksz

meggybefott

kókuszreszelék

 

A kekszet, gesztenyemasszát elkeverjuk a meggybefott levével. Alaposan osszegyúrjuk, kozepébe 1-1 meggyszemet rakunk, golyót formázunk belole és kókuszlisztbe forgatjuk.

 


Karamellás-csokis-kocka:


Alap: 20 dkg vajaskeksz, 2,5 dkg vaj.

Töltelék: 15 dkg vaj, 15 dkg sötétbarna nádcukor – muscovado, 1 doboz sűrített tej - 397 gr-os.

Tetejére: 20 dk tejcsoki

A kekszet törd össze és keverd össze a megolvasztott vajjal.
Nyomkodd egy kikent - kibélelt 20 x 20 cm- es szögletes tepsibe.
20 percre hűtsd be. Olvaszd össze egy lábosban a vajat a cukorral, majd keverd hozzá a sűrített tejet. Melgítsd kevergetve addig, amíg az első buborékok megjelennek, majd öntsd a kekszre. Hűtsd be 40 percre. Olvaszd meg a csokit, öntsd a lehűlt karamellre, és amikor kicsit megszilárdult, vágd kockákra és élvezd!:O)

Latsia:

- ha az olvasztott csokihoz 8 dkg olvasztott vajat is keversz, ahogy én szoktam, akkor nem kell lesni, hogy nehogy megkeményedjen a teteje, hanem szépen szelhető bármikor
- nagyon finom karamellás süti, nulla munkávalKaramellás-csokis-kocka

 

 

Karamelles-habostor ta

Piskóta: 2 db kakós piskóta 2x3 tojásból
Hablap: 4 db tojásfehérje
25 dkg cukor
0,5 kupak ecet (ecetesflakon kupakja)
Krém: 10 dkg kristálycukor
0,5 dl erős kávé
4 db tojássárgája
0,5 zacskó vaníliáscukor
0,5 zacskó vaníliás vagy tejszínes puding
1,5 dl tej
13 dkg vaj
13 dkg margarin
Tetejére: csokimáz

Elkészítés: A hablaphoz tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, végül az ecetet hozzáadjuk, sütőpapíron 70 fokos sütőben próbaszárítást végzünk (akkor jó, ha kicsit megemelkedik, a felülete enyhén megreped, kívül ropogós, belül habos). A díszítéshez félreteszünk belőle, a fentiek szerint puszedlikat, és tetszés szerinti diszítőelemeket szárítunk, a többit sütőpapírra felkenve akkora lapot szárítunk, mint a piskóta.

A krémhez a cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, tűzről levéve óvatosan hozzáadjuk a kávét, simára keverjük, félretesszük. A tojássárgáját a tejjel, a pudinggal és a vaníliáscukorral elhabarjuk, felfőzzük, tűzről levesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a karamellt, hűtjük, végül kikeverjük a vajjal és margarinnal.

Az összeállítás a következőképpen történik:
Az egyik kakaós piskótát egy tálcára tesszük, rákenjük a krém harmadát, rátesszük a hablapot, erre kenjük a krém második harmadát, majd rátesszük a másik kakaós piskótát. A tetejére és az oldalára vékony krémréteget kenünk (maradjon még krém a diszítéshez).
A díszítés menete a következő: a torta tetejére csokimázat teszünk. Dermedés után ráfektetünk egy műanyag csipketerítőt, teáskanállal belekenjük a félretett tojáshabot, jól lekaparjuk, majd határozott, de óvatos mozdulattal levesszük a terítőt. A csipkemintát tetszés szerint megfesthetjük. Szélét karamellkrémmel és a puszedlikkal díiszítjük, ráhelyezzük a tortára az egyéb díszítőelemeket is. A torta oldalát kókuszreszekékkel vagy dióval beszórjuk.

 

 

Atom kocka

 

Piskóta:

10 db tojás

8 evők. liszt (20 dkg)

2 evők. dió (3 dkg)

3 dkg reszelt csokoládé

10 evők. kristálycukor (30 dkg)

Krém:

5 db tojássárgája

13 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás pudingpor

4 dl tej

1 zacskó vaníliáscukor

25 dkg vaj vagy margarin

5 dkg olvasztott csokoládé

Hab:

5 db tojásfehérje

20 dkg porcukor

10 dkg kristálycukor

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg a hab egészen kemény nem lesz. Ekkor egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és 1-2 percig tovább verjük. A lisztet összekeverjük a dióval és a reszelt csokoládéval, majd egy fakanállal, óvatos mozdulatokkal a tojáshabba vegyítjük. A masszát egy 35x25 cm-s tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük, eztán sütőrácsra téve kihűtjük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A pudingport összekeverjük a vaníliáscukorral, és 4-5 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, beleszórjuk a felaprózott csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk. Ezután állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hideg vízbe állítva, állandóan kevergetve langymelegre hűtjük, majd hozzákeverjük a vajas masszához, és kézi habverővel röviden keverjük, felhabosítjuk. A kihűlt piskótát vízszintesen félbevágjuk és a krémet a két lap közé kenjük.

A habhoz a tojások fehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a porcukrot is. Közben a kristálycukrot egy serpenyőben kis hőfokon karamellizáljuk (lassan, nehogy megégjen), majd folyamatos habverés közben a kemény tojáshabhoz keverjük a forró karamellt. A kész habot a piskóta tetejére simítjuk és megszórjuk durvára darabolt vagy darált dióval.

 

 

 


2009.11.03. 18:34 Idézet
rika

Csokitorta saját levében/ alchri:

 

1 bögre liszt, / kb. 2,5 decis bögre/  1 tk. sütőpor, 3/4 bögre cukor, 1/4 bögre kakaó, 1 csipet só, 1/2 bögre tej, 5 deka olvasztott vaj A csokoládéöntethez: 3/4 bögre barnacukor, 1/4 bögre kakaó, 1 és 1/4bögre forró víz

Egy edénybe szitáljuk a lisztet, amibe a sütőport is belekevertük, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, csipet sót. Összevegyítjük mindezt, és egy mélyedést fúrunk az ujjunkkal bele, majd abba tesszük a vajat és a tejet. Jól összekeverjük és egy kivajazott, 4 bögre tartalmú tűzálló edénybe simítjuk. / ne legyen túl lapos forma/.

Az öntethez összekeverjük a kakaót a cukorral és a forró vizet lassan hozzáadagoljuk. Simára keverjük. A barnacukor nekem nem olvadt fel benne, de nem baj. Ezt a híg levet óvatosan ráöntjük a nyers tésztára, majd közepes meleg sütőben készre sütjük. Nekem max. 30 perc kellett hozzá. Mindenképpen tűpróbát kell csinálni!

Amikor kihűl, felvágni és kis adagokat egy tányérra tenni és a tepsi alján maradt krémmel meglocsolni. Fagylalt mellé is kitűnő.

 

Túrós őzgerincek

Tészta: 26 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 1 ek porcukor, 2 késhegynyi szódabikarbóna, 1 cs. vaníliás cukor, 1 ek kakaó, annyi tej, hogy nyújtható legyen.

Ebből az adagból 2 őzgerinc lesz. Összeállítjuk, és 2 felé vesszük. Vékonyra nyújtjuk, és a kikent formába tesszük, hogy túllógjon rajta. rátesszük a következő tölteléket: 50 dkg túró, 4 tojássárgája, 4 ek gríz, 10 dkg mazsola, és 5 tojás habja (tésztából is maradt 1), cukor ízlés szerint, citromhéj.

Miután a tésztára került a túró, a lelógó részeket ráhajtjuk, megszurkáljuk. Ez lesz a süti alja.

Sütés 20 perc. 10 perc forró sütőben 180-190 fokon, 10 perc 150 fokon. nem vesszük ki rögtön, kb 5 percet hagyjuk az elzárt sütőben.

Túró RudiTészta:20 dkg liszt12 dkg vaj vagy sütőmargarin1 mokkáskanál szódabikarbóna1 evőkanál porcukor, de lehet kristály is1 evőkanál kakaópor1 tojásásrgája1/2 pohár tejfölKrém:50 dkg túró4 tojássárgája20 dkg cukor3 evőkanál búzadara1 csomag vaníliás cukor10 dkg mazsola1 citrom lereszelt héja, egy kevés citromlé5 tojás keményre vert habja (két kanál cukorral keményebb lesz!)Elkészítés

A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, amelyet vékonyra nyújtunk. Kibélelünk vele két őzgerincformát, de egy keveset félreteszünk a tetejére. (Ki kell vajazni és lisztezni a formát, ha nem teflonos!)
A túrót simára keverjük a tojássárgájával és a cukorral, majd beletesszük a többi hozzávalót. Utoljára keverjük bele óvatosan a felvert tojáshabot. Belesimítjuk az őzgerincformákba, majd a tetejét is beborítjuk a kisodort tésztával. Előmelegített sütőben sütjük először kb. 200 fokon, majd levesszük 175-re. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Kb. 45-50 perc kell hozzá.

 

 


2009.10.20. 22:29 Idézet
rika

JOGHURT torta :

 

piskóta:

 

4 tojássárgája

4 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

4 tojásfehérje habbá verve és óvatosan hozzá keverni , sütni.

 

joghutrkrém:

 

4 doboz epresjoghurt

2 dl tejszín

3 evőkanál porcukor

2 csomag vaníliáscukor

Horváth Rozi zseletinból 3 teáskanálnyi

1dl víz

1 csomag Dr Oetker habfixáló 

 

Tejszínből és cukorból habot verünk. Mikor félkemény hozzá tesszük a habfixálót. Tovább verjük. Beletesszük a 4 joghurtot. Ezzel is verjük.

Közben az 1 dl vizet a zselatinnal felforraljuk, picit hül, majd ezt is beletesszük a többihez, megint összekeverni. 

 

A joghurtkrémet ráöntöm a piskótára amit benne hagytam a kapcsos

 tortaformában. Beteszem a hűtőbe. Pár óra alatt megkött. Akkor kiveszem a formából és díszítem eperrel. Mi zseletint nem teszünk rá ,mer nem szeretjük. Krémbe is lehet tenni gyümölcs darabokat, de a kislányom így szereti, hogy nincs benne .

Foszlós fánk:

1/2kg liszt, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 2 dkg élesztő, 3 cl rum, 1/2 l tej, csipet só

Az élesztőt a cukor felével és 3 ek. liszttel langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a többi cukrot és a megolvasztott vajat, csipet sót. Beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a rumot és jól kidolgozzuk a tésztát. Tetejét belisztezzük, letakarjuk a tálat és langyos helyen kelesztjük. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, egy kicsit pihentetjük. Mély serpenyőben fedő alatt, fordítás után fedő nélkül sütjük.

 A legveszélyesebb sütirecept

5 perces bögrés csokissüti

* 4 evőkanál liszt 
* 4 evőkanál cukor 
* 2 evőkanál kakaó 
* 1 tojás 
* 3 evőkanál tej 
* 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj 
* 3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható) 
* egy csepp vanília aroma 
* 1 nagy bögre

Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.
És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk! Ki is nyomtatod rögtön, ugye?RADÍRSZELET

Hozzávalók:

6 tojás, 17 evőkanál porcukor, 3 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejföl, 4 csomag zselatin, 2 dkg kakaópor, 2 dl málnaszörp.

Elkészítés:

Sárga réteg:

3 tojássárgáját, 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.

3 tojásfehérjét felverünk habnak. 1,5 dl vizet felmelegítünk és beleteszünk 1 csomag zselatint.

Felforraljuk, és a sárgához öntjük, majd a felvert habot is hozzá keverjük. Ezután magas falú edénybe öntjük és kb. 15 percig hűtőben dermesztjük. Nagyon fontos a hűtés különben a rétegek összefolynak.

Barna réteg:

Ugyanúgy, mint a sárga réteg csak keverjünk bele 2 dkg kakaóport. Ráöntjük a sárga rétegre és ismét 15 perc alatt hűtőben dermesztjük.

Fehér réteg:

4 dl tejfölt 7 evőkanál porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és 1,5 dl vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzákeverjük, majd ráöntjük a barna réteg tetejére és ismét 15 perc hűtés következik.

Rózsaszín réteg:

1,5 dl vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzáöntünk 2 dl málnaszörpöt, majd a fehér réteg tetejére öntjük, és ismét 15 percig hűtőben dermesztjük.

 

KEKSZ tekercs (két tekercs lesz)


tedd a tálba:

10 dkg durvára vágott dióbél
10 dkg puha mazsola
1 cs. vaníliás cukor
1 dl rum
50 dkg darabosra törött háztartási keksz ( ebből kb. 10 dkg-ot porrá szoktam törni )

tedd a lábasba:

50 dkg kristálycukor
4 egész tojás
2 evőkanál kakaó
20 dkg Ráma
----ezt fel kell főzni, majd a tálba lévő alapanyagokra önteni.

Az összes alapanyagot összegyúrom a tálban.
Kétfelé veszem.
Nedves sütőpapíron rudat formázok belőle: majd szorosan feltekerem.
Ilyenkor még langyos.
Én a fogyasztás előtti napon szoktam elkészíteni és hűtőben tárolom.
Szeletelhető, mint a bejgli. Hűtőben sokáig eláll.

Csokoládélabdák(Illeskrisz módosítva)

 

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki

10 dkg vaj vagy margarin

11 dkg cukor

3 db tojás

1 teásk. vaníliakivonat

20 dkg liszt

3 dkg kakaópor

1/2 teásk. sütőpor

1 csipet só

17 dkg porcukor (kevesebb is elég)

 

Elkészítés.

 

A csokit a vajjal olvasszuk össze, tűzről levéve adjuk hozzá a többieket – a tojásokat egyenként. Keverjük jól ki, ez egy nagyon lágy tészta lesz. Kb. 1 órára tegyük a hűtőbe, addig megköt annyira, hogy lehessen formálni. Gyúrjunk belőle 40 gombócot, ezeket forgassuk meg jól porcukorban (ehhez 17 dkg-ot ír pluszban a recept, de 10 dkg is bőven sok). Tegyük a gömböket sütőpapíros tepsibe – valamennyire távol egymástól, bár annyira nem terülnek el. 160 fokon süssük 10-15 percig. (Ne hagyjuk tovább a sütőben, és akkor nagyon finom omlós lesz! És ami a a legjobb: másnapra is tökéletesen ugyanolyan marad!)

 

Tejfölös csoda-süti

 

Hozzávalók:

  50-60dkg háztartási keksz

  2 nagy pohár tejföl (8-9 dl)

  9 púpos evőkanál kristálycukor

  3 csomag vanílias cukor

  1 púpos evőkanál kakaópor


Elkészítés:

Az egyik pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál kristálycukrot, 2 csomag vaníliás cukrot. A 2. pohár tejfölben elkeverünk 5 evőkanál kristálycukrot, 1 csom. vaníliás cukrot, és az 1 evőkanál kakaóport.

Egy közepes méretű tepsibe(kb 20x30 cm-es) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, befedjük keksszel, ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át, megint befedjük keksszel és ráöntjük a maradék vaníliás, majd kakaós tejfölt. Egy fogvájóval összekeverjük a kétfajta tejfölt a tetején, így még mutatósabb lesz, és legalább 12 órára hidegre tesszük , hogy megpuhuljon.

Nagyon finom és mutatós süti.


 


2009.10.20. 22:10 Idézet
rika

 

Käsekuchen /pingrin

 

Hozzávalók:

A tésztához:

                        25 dkg liszt

                        125 gr margarin

                        5-10 dkg cukor

                        ˝ cs sütőpor

                        1 cs vaníliás cukor

                        1 tojás

A krémhez:

                        1 kg krémes túró ( 75 dkg 28 cm-es formához)

                        20 dkg cukor  (15 dkg)

                        1 cs vaníliás cukor

1 cs vanília puding  (30 gr)

                        2 dl tejszín (150 ml)

                        kevés reszelt citromhéj

                        5 tojás (4 tojás)

 

Elkészítjük a tésztát és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét kevés cukorral keményre verjük. A maradék hozzávalókat kikeverjük, és a végén beleforgatjuk a tojáshabot.

A tésztával kizsírozott 30 cm (28 cm) átmérőjű tortaformát kibélelünk. 2/3-ával az alját, 1/3 -ával az oldalát. A masszát beletöltjük. 160 fokon 60-75 percig sütjük.

 

pingrin:

Nekem 28 cm-es formám van, így mindenből csak a ž-t teszek bele (4 tojás)

A massza folyékonynak tűnik, de olyan lesz, amilyennek lennie kell. Minél tovább kevered a masszát, annál lágyabb lesz. A tésztát nem kell elősütni, minden együtt megy a sütőbe. Mindenképp ki kell várni, amíg kihűl a torta!!! Csak akkor vedd ki a formából.

 

A túrótortához a Lidl-ben kapható vödrös túrót használtam, nagyon finom!!

 

 

 


2009.10.20. 22:07 Idézet
rika

Bécsi Fahéjas Sütemény

(12 darabhoz)

TÖLTELČK
*3 ek mazsola, 3 ek rum
*25 dkg darált mandula
*5 dkg cukor, 1 1/2 tk fahéj
*1 késhegynyi örölt kardamom (vagy mézeskalács füszerkeverék)
*1 kk reszelt citromhéj
*5 ek tejszín
*15 dkg nyers marcipánmassza

TČSZTA
*25 dkg sovány túró, 6 ek tej
*1 tojás
*1,2 dl olaj
*10 dkg cukor
*1 csomag vanílíás cukor, 1 csipet só
*42,5 dkg liszt
*1 cs sütöpor

ČS MČG
vaj, porcukor

1.) A mazsolát forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, durvára

vágjuk, és a rumot ráöntjük. A mandulát a cukorral, fahéjjal,

kardamommal, citromhéjjal, rumos mazsolával és a tejszínnel

összekeverjük. A marcipánt vékony szeletekre vágjuk.

2.) A túrót áttörjük, és a tejjel, a tojással, az olajjal, sóval

összekeverjük. A sütöport a lisztbe keverjük, majd azt

evökanalanként a túróhoz adjuk és sima tésztává gyúrjuk. A sütöt

180 °C-ra elömelegítjük.

3.) A tésztát lisztezett gyúródeszkán 40x25 cm-es téglalap alakúra

nyújtjuk. A hosszabb oldaláról egy 2 cm vastag csíkot levágunk. A

tésztát kivajazott tepsire fektetjük, a marcipánt és a

mandulamasszát ráterítjük.

4.) A tészta hosszabb oldalait kétfelöl majdnem a közepéig

feltekerjük. A levágott tésztacsíkot négy darabra osztjuk, a tészta

tetejére fektetjük, rányomkodjuk. a sütöbe tolva 50-60 perc alatt

aranysárgára sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.


2009.10.20. 22:05 Idézet
rika


 


2008.09.29. 16:07 Idézet


2007.12.05. 22:28 Idézet
BUKTA Bukta (buchta) - de - Nõk Lapja Cafe 2007.12.04 Hozzávalók: • 50 dkg liszt (finom- és rétesliszt egyaránt jó) • 10 dkg margarin • 5 dkg friss élesztő • 2 tojássárgája • 1 citrom reszelt héja • 10 dkg cukor • 3 dl tej • szilvalekvár • porcukor Az élesztőt morzsold egy kis tálba, adj hozzá egy evőkanál cukrot, és locsold le a megmelegített tej felével. A vajat keverd össze a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a maradék cukorral, sóval, öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, a lisztet, és a maradék tejjel alaposan dolgozd össze. Letakarva hagyd egy órát meleg helyen kelni. A tésztából kanalanként szaggass ki egy darabot, nyújtsd négyszögletes alakúra, és a közepét kend meg lekvárral. A négy sarkát hajtsd be a közepére, kend meg folyékony margarinnal, és fektesd egymás mellé egy nagy tepsibe. Hagyd ismét kelni (kb. fél óra), majd előmelegített sütőben süsd pirulásig.

2007.12.04. 15:46 Idézet

Márványkuglóf (nagyon finom!)

4 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1/2 csom. sütőpor
13 dkg margarin
1/4 liter tej
mazsola, dió, kakaó

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban sima krémmé keverjük a tojás sárgákat, a margarint és a porcukrot. + 1 cs. vaníliáscukor!
Ezután beleöntjük a tejet, a sütőporos lisztet és legvégül a tojáshabot. Ha teljesen elkevertük, akkor a krém egyik felét beletesszük a a kivajazott, lisztezett kuglófformába. A maradék krémhez hozzáteszünk két evőkanál kakaóport, elkeverjük és a sárga krém tetejére öntjük. Tehetünk bele diót, mazsolát. Lassú tűzön (gáz-4-es, villany 150 fok) sütjük kb. 60-70 percig! Próbáljátok ki! Érdemes!

Dán kuglóf /Alchri

5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 5 tojás habja

Az 5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vizzel jól összekevered. Hozzáadod lassan a lisztet, amiben a sütőport előtte elkeverted, majd az 5 tojás felvert habját. A massza egy részét beleöntöd egy kuglófformába, amit először kikentél vajjal és megszórtál zsemlemorzsával. A maradék masszába keversz egy kis kakóport és aztán azt is ráöntöd, villával óvatosan összekevered. Közepes sütőben megsütöd. 180 fokon 40-45 perc.

Almádiban az emberek ezért a kuglófért állnak sorba reggelenként a péknél. Fogalom 50 éve a városban.
Én 1 cm vastagon, a kuglófsütő aljára teszek darabos diót.
 


2007.11.14. 14:58 Idézet
 Nutellás - mogyorós fonott kalács / vadrózsa / 12427 hsz

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 4 dkg élesztő, 1,5dkg cukor, 15 szem Süssina édesítő tabletta ( vagy + 6 dkg cukor), 7,5 dkg olvasztott margarin, csipetnyi só

A kenéshez: 20 dkg Nutellát, és 15 dkg margarint a micróban 300 Watton megpuhítunk annyira, hogy jól kenhető legyen, és jól összekeverjük. Nem kell nagyon folyékonyra olvasztani!

Töltelék: 10 dkg részben darált, részben apróra vagdalt pirított mogyoró, 5 dkg Nesquick kakaó, 1 dkg őrölt fahéj, + ízlés szerinti mennyiségű mazsola

A kenéshez: 2 tojás, 1 ek. porcukor, 1 ek tej ( mindezt felverjük)

Elkészítése: a tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez a felfuttatott élesztőt, a többi langyos tejet (ebben először feloldjuk az édesítő tablettákat), a tojást, és tojás sárgáját, és a sót. Jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint is.
Ha jó simára dagasztottuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.

Ekkor lazán átdolgozzuk, és kinyújtjuk.
3 részre osztjuk, és négyszögletesre nyújtjuk.

Megkenjük a nutellás margarin 1/3 részével, és megszórjuk a mogyorós töltelékkel, tetszés szerinti mennyiségű mazsolát szórunk rá, majd feltekerjük.
Ezt megismételjük mind a 3 résszel, és 3 –as fonásba fonjuk. Sütőformába rakjuk, ahol még 1 órát kelesztjük.
Megkenjük a felvert tojás + tej + cukor keverékével, és előmelegített 200 fokos sütőben sütjük.
A kenést még megismételhetjük úgy 15 – 20 perc elteltével .

2007.11.14. 14:55 Idézet
KEKSZES ŐZGERINC

25 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 2 ek. kakaópor - ezeket felfőzzük, majd a következőket keverjük bele: 11 dkg Ráma, 25 dkg apróra tört háztartási keksz és 3 marék ledarált dió.

Az őzgerinc formába folpackot teszünk, beleöntjük a masszát jól meglapogatjuk, hogy tömör legyen. 2-3 napot hagyni kell, hogy jól megszáradjon. Én úgy szoktam csinálni, hogy 1- másfél napot hagyom a formában, addig megszárad az alja, aztán kiborítom a formából, lehúzom róla a folpackot és még pár napig hagyom így, hogy a teteje is meg tudjon száradni. Nagyon finom és szaftos a belseje.


LAGZI LAJCSI:

Hozzávalók: 5 dkg vaj (Ráma), 2 ek. méz, 20 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 ek. kakaópor, kis kávéskanál szódabikarbóna és 40 dkg liszt.
Krém: 1 puncs ízű pudingpor, 1 vanília ízű pudingpor, 3-3 dl tej, 20 dkg Ráma, 20 dkg porcukor és 1 vaníliás cukor. Tetejére csoki máz. Csoki máz: 5 dkg olvasztott Ráma (mikroban), 10 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, 2 ek. forró víz.

A tészta hozzávalóit (ráma, méz, porcukor, tojás, kakaópor) a szódabikarbóna és a liszt kivételével, felfőzzük. Folyamatosan kell kevergetni, mert odakapja. Ha kész, amikor még jó meleg hozzákeverjük a szódabikarbóna és a liszt keverékét. Gyorsan kell vele dolgozni, mert a méz miatt gyorsan keményedik. Amikor jól összegyúrtuk a masszát, 3 részre osztjuk, kinyújtjuk és tepsi hátoldalán lapokat sütünk belőle. A krém: a puncs és a vanília pudingot egyenként 3-3 dl tejben sűrűre főzzük, én szoktam mindegyikhez adni 2 ek. kristálycukrot, és amikor kész a puding, akkor kihűlésig keverjük, hogy ne legyen csomós. Így kapunk egy rózsaszín és egy sárga színű pudingot. A 20 dkg porcukrot, a 20 dkg rámával és a van. cukorral habosra keverjük, majd kettévesszük, az egyik felébe belekeverjük a puncsos pudingot, a másik felébe a vaníliás pudingot. De csak akkor szabad össze keverni őket, amikor a puding már kihűlt. Addig keverjük a vajkrémmel a pudingot, amíg csomómentes nem lesz. A lapokat megtöltjük a krémmel: lap, rózsaszín krém, lap, sárga krém, lap. Aztán mehet rá a csoki máz. A csoki mázzal gyorsan dolgozzunk, mert gyorsan megköt. Nem lehet azonnal fogyasztani, mert a lapok kemények. Hűvös helyre kell tenni, 1 nap alatt megpuhulnak a lapok.

2007.11.14. 14:51 Idézet

Gyümölcsös linzer

Hozzávalók:25 dkg vaj v. margarin,10 dkg porcukor,2 tojás,egy tasak vanilin cukor,35 dkg liszt,fél tasak sütőpor,kandirozott gyümölcs.

A vajat vagy a margarint,porcukrot,tojást és vanilin cukrot habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.A masszát formazsákba töltjük,és tetszés szerinti mintákat formázunk a bezsirozott sütőlemezre.

Közepes hőmérsékleten sütjük.

Diszitésre apritott kandirozott gyümölcsöt használunk.


[61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

 
Zene
 
Pontos idő
 
Vicces képek



 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-01-27
 
Ki van itt
látogató olvassa a lapot.
 
Tiszavirág

 
Naptár

Free Blog Content

 
Linkek
 
Vigyázz a csuka harap

 
Horgászatról horgászoknak
 
Gyerekeknek
 
Google kereső

Google

 
Szép dolgok

 
Képeslapküldő
 
Menetrendek
 
Abádszalókról képekben
 
Portálszépitő oldalak
 
 
 

A Legjobb Scriptek Szállítója
 
 
 
 
Szoftverkereső/Origó/
Szoftverkereső
 
Ismerőskeresők
 
Valutaváltó


=
 
Kormoránok

                                            

 
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!