[61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
Pingvin szelet
Hozzávalók egy 36 x 22 x 7 cm-es tepsihez
A piskótához: 5 db tojás 15 dkg cukor 3 evőkanál víz 16 dkg liszt 3 dkg kakaó 1 csomag sütőpor A rátéthez: 3 dl tej 5 dl tejszín 10 g zselatin, illetve tortazselé A mázhoz: 10 dkg Rama margarin 1,5 dl tej 35 dkg étcsokoládé A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 190 foknál 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. . A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük. |
[61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
|