TISZA-TÓ,TISZA-TÓ,HORGÁSZ SZÁLLÁS.HORGÁSZVENDÉGHÁZ A TISZATÓNÁL.
Menü
 
Szemünkfényei
 

 
Lydia

 

Benjámin
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tündérrózsa

 

 
Kedvenc linkek
 
Időjárás
 
Angol-Magyar fordító
 
Német-Magyar szótár
 
Horgaszújságok
 
ez aztán a horgászat
 
Angol-Magyar fordító
 
Jó tudni
 
Virágok
 
Egy kis sütés-főzés
 
Hírek
 
Kreativ oldalak
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Süllőportré

                                 
  

 
Óriás nyárfa

                                        
 

 
Ki is vagy
IP
 
Sütemények
[61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

2007.11.14. 14:48 Idézet

"PÁVASZEM

Hozzávalók: a tésztához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál liszt, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna. A tojások sárgáját a porcukorral jól kikeverni, hozzáadni a kakaót, lisztet, és a szódabikarbónát. A tojások habját keményre felverni, ezt a masszához adagolni. (Én úgy szoktam, hogy a hab egy részét belekeverem fakanállal az elég sűrű masszába, ezzel egy kicsit fellazítom, és utána a hab másik felét könnyedén, hogy ne törjön össze, hozzákeverem.) Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben vékony tésztát (piskótatekercs-szerűt) kell sütni belőle. Ha megsült, összetekerni konyharuhában, és úgy hagyni kihűlni.

A krémhez: 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor. A tojást a liszttel elkeverni, a tejben felfőzni. Mikor kihűlt, hozzákeverni a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kevert margarint. Megfelezni, egyik felébe kakaót tenni.

A kihűlt tésztát kitekerni, rákenni először a fehér krémet, szépen egyenletesen elsimítani. Erre jön a barna krém, szépen ezt is rásimítani a fehér krémre. Most jön 2 banán (jobb, ha egy kicsit egyenesebbek, mert szebb lesz a süti), ezeknek a végét levágni, és egymás mellé hosszában ráfektetni a tészta egyik szélére. Itt kell kezdeni feltekerni a sütit,  egy tekercs lesz belőle.

Én finoman meg szoktam nyomkodni, hogy a krém jól eligazodjon benne.

Csokimáz: 8 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál bármilyen pudingpor, 1 evőkanál tej. Ezeket lassú tűzön felolvasztani, és még melegen a sütire simítani.


2007.10.30. 22:43 Idézet
Házi túrós kifli

Hozzávalók: 60 dkg liszt
20 dkg zsiradék
4 dkg élesztő
4 dkg cukor
1 db tojás
1 dl tej
csipet só
1 db tojás a kenéshez
Töltelék: 25 dkg túró
12 dkg cukor
1 dl tejföl
5 dkg mazsola
3 dkg búzadara
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a túrótöltelék.

A túrót a cukorral, a tejföllel, a mazsolával, a búzadarával és a citrom reszelt héjával összekeverjük.

A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben sütjük. Még melegen behintjük vaníliás cukorral.

Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet csinálni, finom omlós.

Angol szelet

4 evőkanál tejben 1 dkg szalalkálit feloldunk.6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverünk,hozzáadunk 1 csomag rama margarint és a feloldott szalalkálit.Jól elkeverjük.Végül 30 dkg lisztet és a tojások kemény habját tesszük bele.A kész masszát háromfelé vesszük.Az első marad sárga,a másikhoz 1 evőkanál kakaót,a harmadikhoz 1 vérnarancsaromát vagy ételfestéket keverünk.

Krém: 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk.1 csomag vaniliaizű pudingport 3 dl tejben megfőzünk.Ha a puding kihült,a kikavart vajhoz keverjük.

Alulra tesszük a barna lapot.Megkenjük a krémmel,ráboritjuk a rózsaszinű lapot,majd a sárgát.

A tetejét tortabevonóval vonjuk be.

Flamingó szelet

Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 tasak sütőpor, 1 dl olaj. A krémhez: 20-20 dkg margarin és cukor, 25 dkg túró. A díszítéshez: 2 tasak vanília puding ( amit főzni kell) 4 evőkanál cukor.

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és közepes méretű tepsibe öntve megsütjük. A krémhez a margarint a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a túrót. Amikor a tészta langyosra hűlt, rákenjük a krémet. A pudingot a cukorral előírás szerint elkészítjük, amikor kissé kihűlt, a túrókrémre simítjuk, majd felszeleteljük

Vakondtúrás-torta

 

Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,
15 dkg liszt,
4 dkg kakaó,
2 teáskanál sütőpor
Krem:
60 dkg tejszín,
2 csomag habfix,
10 dkg cukor,
2 evőkanál zselatinpor,
6 dkg étcsoki,
3 banán


Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük. A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukor habbá verjük, majd a langyos vizet kanalanként hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a krémhez keverjük. Előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük.
Ha kihűlt, 1-2 cm mélyen kikaparjuk úgy, hogy 1 cm peremet hagyunk. A tésztát egy tálban összemorzsoljuk. A krémhez a tejszínt felverjük a habfixel és a cukorral. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tejszínhez keverjük (pár kanál tejszínt a zselatinhoz, majd az egészet vissza a tejszínhez, így nem lesz csomós), majd az apróra vágott étcsokit belekeverjük.
3 banánt hosszában elvágunk, a torta alján elosztjuk a lapos felével lefelé, majd ráhalmozzuk a tejszínt, és rászórjuk a morzsolt tésztát. 5 órát hűtőben állni hagyjuk.

Megjegyzés:
Nem olyan bonyolult mint amilyennek tünik.

 Fekete rózsa

Tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, pici szódabikarbóna.
A hozzávaló anyagokat annyi tejjel kell eldolgozni, hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk. A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük, mint a bejglit.
Töltelékhez: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 citrom héja, és egy reszelt alma. Ezeket alaposan össze kell dolgozni. Miután a lapokat megkentük, és feltekertük egymás mellé, helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni
Elkészítés: 8 dl tejet és 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha kihűlt 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a pudingos masszát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákost, rákenjük a maradék krémet, és végül a második lapot.A tetejét bevojuk tetszésünk vagy izlésünk szerint, csokoládémázzal, fondánnal, stb.


2007.09.25. 14:54 Idézet
OMLÓS PUNCSOS

50 dkg lisztet összegyúrunk 15 dkg zsírral, 2 tojássárgájával, 1 sütőporral, 20 dkg porcukorral, reszelt citromhéjjal és tejföllel.
2 lapot sütünk. A széleit körbe levágjuk, tálba elmorzsoljuk, 2 dl forró tejjel lelocsoljuk. Hozzákeverünk 1 vaníliáscukrot, 2 evőkanál kakaót, 3 evőkanál lekvárt, 2 kanál porcukrot, fél citrom levét és reszelt héját, valamint fél dl rumot. A masszát a tésztára rakjuk, rá a másik lap.
Tetejét bevonjuk rózsaszín mázzal.
MÁZ: 25 dkg porcukrot 1 evőkanál rummal, fél citrom levével, pár csepp meggy levével, vagy málnaszörppel 15 percig kavarjuk, rákenjük a lapra. Ha szikkad, megvágjuk a tetejét a mázig, és másnap szeleteljük.

Lúdláb torta
Hozzávalók:10dkg porcukor
7dkg liszt
2tojás
5dkg vaj,

Krémhez: 25dkg vaj
2 tojás sárgája
18dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
2 kávéskanál liszt
2 dl erős kávé
meggy
díszítéshez tortabevonó,meggy

A két tojásfelvert habjába belekeverjük a két sárgáját,a porcukrot,a lisztet az olvasztott vajat,és közepes nagyságu tortasütőbe megsütjük.
Krém: A 2 tojás sárgáját a porcukrot,a kakaót,a lisztet a kávéval sűrű krémmé főzzük,ha kihűlt habosra keverjük a 25 dkg vajjal,ízlés szerint keverünk hozzá meggyet.A tésztára simítjuk,és fagyasztás után a tetejére csoki mázt teszünk.A félretett krémmel az oldalát körbekenjük,és reszelt csokival megszórjuk,a tetejét krémmel,és meggyel díszítjük.
Göngyölt linzer
Hozzávalók: 40 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg porcukor
2 dl tejföl
4 tojás sárgája
1/2 cs sütőpor
Töltelék : 20 dkg darált dió (lehet kókusz reszelék is)
4 tojás fehérje
4 evőkanál porcukor (púpozott)
1 citrom reszelt héja
1 cs vaniliás cukor
barack lekvár
A tésztához valókat összedolgozzuk,és három részre osztjuk,majd téglalap alakúra nyújtjuk.Ezt a lapot megkenjük lekvárral,majd a két oldalát felgöngyöljük,középen kis rést hagyva.Óvatossan alányúlva sütőlemezre tesszük /kb gáztepsi méretü lesz/ 1-2 újjnyi távolságot hagyva a rúdak között.A tepsit nem kell se zsírozni,se lisztezni.
Töltelék: a 4 tojás fehérjét,a porcukrot,a vaniliás cukrot,a citrom héjat kemény habbá verjük,majd belekeverjük a diót/kókuszt/, ezt a masszát a rúd közepén hagyott résbe rakjuk.Előmelegített sütőbe 180 fokon világosra sütjük.Sokáig eláll,és kiadós!
Mártika szelet

Hozzávalók: 40 dkg liszt , 20 dkg darált dió , 40 dkg porcukor ,
1 csomag sütőpor , 7 db tojás , 20 evőkanál víz ,
csipet só ,

Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor , 20 dkg vaj ,
2 csomag vaníliás cukor , 20 dkg kristálycukor ,
5 dl tej ,

A tojások sárgáját jól elkeverjük a 20 evőkanál vízzel ,
porcukorral , amikor kifehéredett hozzáadjuk a lisztet ,
sütőport , sót ,és a diót .
A tojásfehérjét kemény habbá verjük , lazán hozzá
keverjük a masszához . Vajazott , lisztezett tepsibe
öntjük , 180 fokos előmelegített sütőben aranybarnára
sütjük .

Krém: Felforraljuk a tejet és alaposan elkeverjük benne a
pudingport . Vajat , vaníliás cukrot , kristálycukrot
habosra keverjük . A kihűlt pudinghoz adjuk .

Kettévágjuk a tésztát és megkenjük a krémmel ,
tetejét is megkenjük .
Díszíteni lehet darált dióval , csoki reszelékkel ,
nagy szemű dióval .

Ízlés szerint meglehet tölteni lekvárral is .

MAGDOLNA SZELET

Hozzávalók: 60 dkg liszt
18 dkg zsír
15 dkg cukor
1,5 cs sütőpor
2 db kisebb tojás
tej
tortabevonó
Krémhez: 7,5 dl tej
6 evőkanál liszt
4,5 evőkanál cukor
38 dkg vaj
38 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
1 cs vaniliáscukor
A lisztet a zsírral,a cukorral,a sütőporral,az egész tojással,és annyi tejjel hogy könnyen nyújtható legyen összegyúrjuk.Három lapba sütjük.(gáztepsi hátán)

Krém:
A lisztet,a cukorral, és a tejjel sűrűre főzzük,majd kihűlésig keverjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük,és hozzá adjuk a kihűlt főtt krémet.Elfelezzük,és hozzá keverjük a kakaót az egyikhez,a másikhoz a vaniliáscukrot.
Az alsó lapra a barna,a középsőre a fehér krémet tesszük,a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Egy egész nap pihentetni(nem hűtőbe),majd szeletelni.
Mézeskrémes

4 lap

Hozzávalók:

-60 dkg rétes liszt

-1 kávéskanál szódabikarbóna

- 1 mokkáskanál fahéj

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1 púpos evőkanál kakaó

- 15 dkg porcukor

- 4 evőkanál méz

- 2 egész tojás

- 12 dk margarin

- 1 dl tej

Először a 15 dk cukrot, a margarint, a tejet a mézzel felmelegíteni ( nem főzni)

Utána belekeverni a többi anyagot.

Egy kicsit hűlni hagyjuk, hogy nyujtható tészta legyen, 4 lapot sütünk belőle.

Krém:

Fél liter tejbe 7 evőkanál buzadara és 2 evőkanál cukor, ezt megfőzni, majd teljesen kihűteni.

Ha kihűlt, akkor hozzá keverjük a 25 dkg margarinnal eldolgozott 15 dkg porcukrot is, belekeverünk még 1 csomag vaníliás cukrot. A kész krémet félre tesszük.

Vesszük az első lapot és a krém felét rákenjük, majd rátesszük a második lapot erre lekvárt kenünk ( legfinomabb a sárgabarack), majd a következő lapot is rátesszük erre a krém másik felét kenjük, végül az utolsó lap is rákerül.

Máz a tetejére:

6 kanál porcukor

3 evőkanál kakaó

8-10 dkg margarin

1 evőkanál víz

Gőz felett összeolvasszuk, majd egyenletesen a sütemény tetejére kenjük.

BOKACCSÓ:5tojás sárgája 10 evőkanál kristálycukor,5 evőkanál forróvíz,apránként hozzáadva habosra keverjük.Hozzáadunk 10dkg darált diót,1cs.sütőport,5evőkanál lisztet,5tojás felvert habját.Egy közepes tepsit ostyalappal kibélelünk,ráöntjük a masszát,lassú tüzön sütjük ,mint a piskótát.KRÉM:15dkg vaj,10dkgporcukor 1cs vanilia,1tojás sárgája,1/2dl feketekávé(hidegen)habosra keverni.A kihült tésztára kenjük tetejére durvára vágott diót szórunk.U.i.én több krémmel szoktam ,mert az én családom úgy szereti.
KAKAÓS TÚRÓS (Reszelt)

Hozzávalók: 40 dkg liszt
25 dkg Ráma vagy vaj
17 dkg porcukor
3 dkg kakaó
1/2 cs sütőpor
1 tojás sárgája

A hozzávalókat összedolgozzuk,ketté vágjuk,1-2 órára mélyhőtőbe tesszük.

Töltelékhez valók : 1 kg túró
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 tojás sárgája
1 vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál gríz
4 tojás fehérje kemény habbá verve

A túrót a cukorral,vajjal,vaniliáscukorral,jól elkeverjük,hozzá adjuk a tojássárgákat,a grízt,citrom héját ,és a 4 keményre vert tojásfehérjét.(1 a tésztából maradt )

A tészta egyik felét zsírozott(vajazott),lisztezett tepsibe reszeljük,rásimítjuk a tölteléket,és ráreszeljük a tészta másik felét.200-220 fokon kb 40 percig sütjük,még melegen megszórjuk porcukorral,ha kihűlt hosszúkásra szeleteljük.


RIGOLETTÓ

Hozzávalók:
Tészta:
-30dkg liszt
-15dkg porcukor
-15dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaniliáscukor


Töltelék:
-15dkg darált dió
-10dkg cukor
-1vaniliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár

Elkészités:
A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beboritjuk a kisebb kiszaggatott karikával, picit körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( mig szép-erősebb rózsaszinű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segitségével), a közepére diszitésként fehércsokit, vagy kis tejszint teszünk.
Csokimáz:
-10dkg főzőcsoki
- 5dkg margarin

A szggatók mérete: 5,8cm és 4,8cm átmérőjüek.

2007.09.25. 14:45 Idézet
Részeg szelet
Piskótát készítünk a következőképp: 6 tojás sárgáját kikeverünk 6 evőkanál kristálycukorral. Ebbe tesszük az előre összekevert 6 evőkanál lisztet, 1/2 csomag sütőport, 3 evőkanál kakaót. A legvégén a tojások kemény habbá vert fehérjét adjuk hozzá.
A krémet két részből állítjuk össze.
I.krém: 25 dkg margarin vagy vaj , 15 dkg porcukor, 1 egész tojás, amit jól kikeverünk.
II.krém: 6 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt vagy ugyanennyi vaniliás puding, 3 dl tej, 1 csomag vaniliás cukor. A hozzávalókat gőz fölött főzzük össze és kihülésig kevergetjük (gyorsításként hidegvízbe szoktam állítani és úgy keverem)
Ha kihült a főzőtt krémünk, belekeverjük a másik krémet és ezzel megkenjük a piskótát.
Ezután a 6 tojás fehérjéből, 30 dkg kristálycukorból és egy csipet sóból (nem tévedés! keményebb lesz a hab) gőz fölött habot készítünk.
Ezt a habot tesszük a krém tetejére és díszítjük reszelt csokoládéval.
Hűtőben tároljuk és innen szervírozzuk izlés szerinti kockákra vágva mert könnyen megolvad a hab és a krém.
Felvágva a hab dülöngél a tetején és ezért kapta a nevét.

2007.09.17. 21:10 Idézet
Madártej
 
Hozzávalók:
 
1 l tej,
fél rúd vanília,
6 tojás,
12 dkg porcukor,
1 evőkanál vaníliás pudingpor,
fél dl rum
 
Elkészítés:
 
1. A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.
 
2. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból a tejbe (több adagban), és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.
 
3. A tejből kidobjuk a vaníliarudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
 
4. A madártejbe keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.

2007.09.09. 12:40 Idézet
KÓKUSZOS CSIGA
50dkg liszt,20dkg margarin,3db tojás sárgája,2dkg élesztőt kicsi cukros
tejben felfuttatunk.Közepes kemény tésztát gyúrunk négy cipóra osztjuk.
A tésztát a hab elkészítése alatt pihentetjük.
Hab:3tojás fehérjét 30dkg porcukorral felverjük.belekeverünk 20dkg kó-
kuszreszeléket.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk megkenjük a habbal és feltekerjük.Szeletekre
vágva sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.

2007.09.09. 12:40 Idézet
MAGDOLNA KOCKA
25dkg kristálycukor,25dkg margarint habosra kikeverjük.4db tojást eggyenként hozzáütünk és jól kikeverjük.Hozzákeverünk 25dkg lisztet,
1-2citrom reszelt héját.Sütöpapíros tepsibe öntjük és megszórjuk vágott
dióval.Közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Sütés után citrommázzal megkenjük.Citrom levét elkeverjük 10-15dkg
porcukorral.

2007.09.09. 12:39 Idézet
BÚVÁR TÚRÓS

Tésztához:
20 dkg cukor
1 db tojás
1,5 dl étolaj
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
5 dl kefir
1 teáskanál szódabikarbóna

Tetejére:
50 dkg túró
5-6 dkg cukor
pici reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaj

A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük.
A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle.
A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni.
Én 30 x 35 cm-es tepsiben sütöm!


2007.09.09. 12:38 Idézet

ZEBRATORTA

Hozzávalók:

5 db tojás

25 dkg porcukor

1 cs. van. cukor

125 ml langyos víz

250 ml étolaj

37,5 dkg liszt

1 sütőpor

2 evőkanál kakaó

A tojások sárgáját a cukorral és a vaniliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként belekavarom, végül a keményre felvert fehérjét /én még ebbe is tettem 5 dkg cukrot/ óvatosan beleforgatom.

Megfelezem a tésztát, az egyik felébe szűrőn keresztül beleszitálom a kakaót.

Sötőpapirral kibélelek egy 26 cm-es tortaformát. aminek az aljába középre teszek a fehér tésztából először 2 kanál tésztát. Nem kell elkenni!

A világosra jön 2 kanál kakaós tészta.Nem mellé, rá!

Ezt a kanalazást addig kell folytatni, amig a tésztából van, mindig középre, a tetejére.

Ha így csinálod, a tészta szabályos csikosra teríti szét magát.

Úgy kell sütni, mint a piskótát, de nem tudom, hogy meddig, mert kissebb tortaformába tettem, és

nagyon magas lett, így egy óra hosszáig kellett sütnöm, a végén a tetejét letakartam, hogy meg ne

égjen.

Tűpróbával kell megnézni a közepét, ha ott jó, akkor meg van sűlve.

A kihült tésztára lehet tenni egy cukormázat is, én nem tettem.

15 dkg cukor

3 evők. citromlé

3-4 evők víz.

Kuglófnak is jó abban a kuglófformában. , aminek a közepén nincs lyuk


2007.09.07. 18:28 Idézet

Rákóczi túrós

Hozzávalók: 25 dkg liszt,8dkg vaj,5 dkg porcukor,1 tojás,1/2 dl tejföl,egy késhegynyi szódabikarbóna.

A töltelékhez: 50 dkg áttört túró,15 dkg cukor,2,5 dkg dara,2 tojássárgája,1 dl tejföl,2 tojásfehérje habbá verve.

A rácsozáshoz: 3 tojásfehérje habbá verve 9 dkg cukorral.

A tésztához szükséges anyagokból a masszát elkészitjük,majd kinyujtjuk,és félig kisütjük,hogy a nedves töltelék alatt ne legyen szalonnás,nyers. Utánna ráhelyezzük a túrós tölteléket,ismét betesszük a sütőbe,és megsütjük.

A cukros habot nyomózsákba tesszük,és a töltelék tetejét ferdén berácsozzuk,majd ismét a sütőbe tesszük,hogy a hab egy kissé megpiruljon.


2007.08.25. 15:46 Idézet

   
    
    
    
     Mogyorós capuccinoszelet.
 
300g búzaliszt,
1cs sütőpor,
300g cukor,
1cs vaníliás cukor,
1 narancs húsa,
½ teáskanál őrölt fahéj,
4 tojás,
200g vaj/margarin,
200ml kávé, v capuccino,
100g darált mogyoró,
100, vágott mogyoró,
100g reszelt étcsokoládé
(A tetejére sok minden tehető: cukormáz, csokimáz...)
A tésztához a lisztet és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, narancshúst (mi kikanalaztuk), a fahéjat, tojást, vajat, kávét, a mogyorót, és a reszelt csokit. Legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. 30*40 cm-es tepsibe öntjük.
Sütési idő kb. 25 perc, (felső/alsó) 180 fokon, előmelegített sütőben, az alsó sínen.

2007.08.25. 08:01 Idézet
INTELLIGENS KRÉMES ---- Latsia

Elkeverünk jól 9 tojássárgáját, 30 dkg porcukrot, 15 dkg rámát, 9 ek lisztet és 5 csomag vaníliás cukrot.
Lassan hozzákeverjük az 1 liter tejet.
A 9 tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük óvatosan a masszába. Kivajazunk és kilisztezünk / csak az alját!!!az oldalát nem / egy 22 x 30-as tepsit, beleöntjük a masszát / olyan madártejállagú / és hideg sütőbe tesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra és 15 percig sütjük / bekapcsolástól számítva, nem a bemelegedéstől / majd levesszük a hőmérsékletet 100 fokra es így sütjük 45 percig. Ha kész kivesszük és hűvös helyre tesszük. Amikor kihűlt a tepsi, az egészet úgy ahogy van betesszük a hűtőbe.
Na most figyi! Órakig kell hűlnie!!!
Ha teljesen hideg, körül vágod a szelet egy késsel, hogy elvaáljon egy kicsit a tepsitől, és egy hirtelen mozdulattal fejrefordítod, leveszed róla a tepsit és felszeleteled, majd a szeleteket egyenként visszafordítod és tálra teszed. Erre azért van szükség, mert az alját könnyebb vágni mint a tetejét.
 
 GUMISZELET

4 cs. étkezési /sima/ zselatin 6dl vízzel felforralni és melegen tartani
1: 3 tojás sárgáját 6 kanál p.cukorral 1 cs. vanília cukorral kikavarjuk, majd forrón hozzáöntünk a kimért 1,5 dl zselatinléből.
Ezt a nagy gázsütőtepsibe öntjük és be rögtön a hűtőbe.
2:a 3 tojásfehérjét felverjük, 6 kanál p.cukorral 1 cs. vanília cukorral és 2 k. kakaóporral, majd forrón hozzáöntünk ismét 1,5 dl zselatinlét.
Ezt ráöntjük az előzőleg megdermedt sorra és be rögtön a hűtőbe.
3: 4 dl tejfölt, 6 kanál p.cukorral 1 cs. vanília cukorral habosra kavarjuk, majd forrón ismét hozzáöntünk 1,5 dl zselatinlét.
Ezt ráöntjük az előzőleg megdermedt sorra és szintén rögtön a hűtőbe.
4: 4dl piros szörpöt, 2 kanál p.cukorral, 1dl vízzel és a maradék meleg zselatinnal elkeverjük és az előző sorra öntjük. Dermedni hagyunk minden sort!!!

2007.08.18. 20:58 Idézet

   
    
    
    
     Házi túró rudi
 
Hozzávalók 16 darabhoz:
 
50 dkg túró,
5 evőkanál porcukor,
csipetnyi reszelt citromhéj,
0,5 dl tejszín,
2-3 evőkanál kekszmorzsa,
10 dkg tortabevonó csokoládé
 
A túrót áttörjük, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejszínnel elkeverjük. Annyi kekszmorzsával gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk.
A túrómasszából másfél centiméter vastag rudacskákat formálunk és egymástól nem túl messze rácsra helyezzük.
A tortabevonó csokoládét megolvasztjuk, és vékony sugárban a rudacskákra öntjük.
(Vagy a rudacskákat óvatosanmegmártjuk az olvasztott csokoládéban és úgy tesszük a rácsra.)
Ha megdermedt a csokoládé, máris fogyasztható.

2007.08.18. 20:56 Idézet
Hintett rétes
 
Hozzávalók:
 
30 dkg liszt,
25 dkg cukor,
fél csomag sütőpor,
fél liter tej,
4 tojás,
két csomag túró,
15 dkg margarin.
 
Elkészítés:
 
Nemcsak finom, de rekordgyorsasággal készíthető el. A rétes szótól ne ijedjenek meg a kevésbé gyakorlott háziasszonyok, mert szó sincs asztalra feszített hártyatésztáról!
A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük, majd kettévesszük. Egy közepes tepsit kikenünk 10 dkg margarinnal, jó vastagon. Ebbe beleszórjuk egyenletesen a cukros lisztet, rá az összemorzsolt túrót. Tehetünk bele kis vaníliás cukrot, mazsolát is. Erre rászórjuk a liszt másik felét.
Az egész tojásokat jól elkeverjük a tejjel /robotgéppel az igazi/, s ráöntjük a tészta tetejére. A maradék margarint fölolvasztjuk, s szintén rácsurgatjuk. Maradjon legalább két ujjnyi hely a tepsi pereméig, mert a sütőportól megnő a masszánk!
Szép barna-pirosra sütjük, addigra a liszt fölveszi az összes folyadékot.

 Foszlós kalács:
 
Hozzávalók:
( 12 szelethez)
 
3.5- 4dl tej
1 kockacukor
3dkg élesztő
50dkg sima liszt
10dkg vaj
5dkg cukor
2+1 tojássárga

5dkgmazsola
 
 
Elkészítés:
1 dl langyos tejbe beletesszük a kockacukrot, az élesztőt, s meleg helyen megkelesztjük. A lisztbe beleöntjük a kovászt, és galuska lágyságú tésztát készítünk. Konyharuhával letakarjuk s kétszeresére kelesztjük. A maradék langyos tejbe beletesszük a sót a cukrot , és 2 tojás sárgáját. Apránként a liszthez adjuk, majd kétszerre, háromszorra hozzáadjuk az 5dkg felolvasztott vajat, s jól kidolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta hólyagos. A tetejét megszórjuk liszttel és megint hagyjuk kelni. Ha ismét a kétszerese, kiborítjuk egy lisztezett deszkára, és beledolgozzuk a mazsolát. /előzőleg langyos vízben áztatjuk / Három cipót formálunk, majd hengerré formáljuk, és „befonjuk”. Vajjal kikent formába tesszük, és letakarva langyos helyen addig kelesztjük míg el nem éri a forma tetejét. Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. / kb.: 40- 50 percig / A formában hagyjuk kihűlni.

2007.08.18. 20:52 Idézet
Diós-mézes rudacskák
 
Hozzávalók:
 
2 db tojás
5 dkg porcukor
2 késhegynyi szódabikarbóna
2 dl méz
25 dkg liszt
4 db szegfûszeg
2 g fahéj
15 dkg dióbél
 

A tojásokat és a porcukrot a szódabikarbóna hozzáadásával habzásig keverjük. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk a langyos mézet, majd a lisztet. Tört szegfûszeggel, õrölt fahéjjal fûszerezzük, majd még 20-25 percig keverjük a tésztát. Magas falú tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és megszórjuk durvára õrölt dióval. Középmeleg sütõben megsütjük, deszkára borítjuk, és ujjnyi rudacskákra vágjuk.

Karácsonyi fatörzs
 

Hozzávalók:
 
• 1 db készen vásárolt piskótatekercs (kb. 400 g)
• 4 ek. pikáns lekvár (pl. ribiszke, málna)
• 50 g mazsola
• 100 g étcsokoládé
• 1 narancs
• 250 g vaj vagy margarin
• 1 zacskó vaníliás cukor
• 2-3 ek rum
• 50 g dió
• 3 tojás,
• 10 dkg porcukor (a cukor mennyisége a narancslé savanyúságától függhet)
 
A díszítéshez:
 
• 2 ek reszelt fehércsokoládé
• 12 szem cukrozott cseresznye
• 1 ek vágott pisztácia
 
Elkészítés:
 
 A piskóta tekercset óvatosan, hogy el ne törjön, kitekerjük, megkenjük a lekvárral (ha az túl sűrű, egy kevés forró vízzel, vagy likőrrel higítjuk). A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, gőz felett, állandóan keverve besűrítjük, hagyjuk kihűlni. Egy kis lábaskát a forró vízbe állítunk, beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral, az olvasztott, langyos csokoládéval, a narancs reszelt héjával és levével, majd apránként hozzáadjuk a tojáskrémet, végül a rumot.
A mazsolát alaposan lecsepegtetjük, a diót durvára vágjuk. A krém kétharmadát egyenletesen a piskótalapra kenjük, megszórjuk a dióval, a mazsolával, szorosan feltekerjük. Bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen megcifrázzuk, hosszúkás tálcára emeljük.
Reszelt fehér csokival, cukrozott cseresznyeszemekkel, durvára vágott pisztáciával díszítjük. 4-6 órára behűtjük.

2007.08.18. 20:45 Idézet
Csokoládés korong (isler )
 
30 dkg liszt, 1 sütőpor, 20 dkg margarin, 15 dkg dió, 1 egész tojás,
15 dkg cukor- ezekből tésztát gyúrunk. Először nehezen áll össze. Kb fél cm
vastagra kinyújtjuk, köralakúra szaggatjuk, világosra sütjük. Ha kihűl 2-2 darabot
összeragasztunk meggylekvárral.
( ribizli, vagy más savanykás lekvárral is fimon! )
Tetejére csokimáz kerül. 2-3 nap múlva puhul meg, sokáig eláll.

2007.08.18. 20:43 Idézet
SZABADNAPOS SÜTEMÉNY
 
 20 dkg porcukor
 1 csomag Rama
 2 cs csokipuding
 2 tojás
 2 evőkanál kakaó
 1 cs ostyalap
 
Gőz fölött a Rama-t a porcukorral kikeverem. Leveszem és belekeverem a tojásokat, pudingporokat, kakaóport. Visszateszem a gőz fölé és sűrűre főzöm. Ismét leveszem és az apróra tört ostyalapot belekeverem. Fóliával bélelt őzgerincformába öntöm és egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap szépen lehet szeletelni. Egyszerű és nagyon finom.
 

RAFAELLO
1,5 dl vízzel, 20 dkg porcukorral szirupot főzünk. 2 nagy csomag sovány tejport, 20 dkg kókuszreszeléket, 1 RAMA-t beletesszük a hideg szirupba, összekeverjük. 1 napig hűtőben tartjuk. Utána gombócokat formálunk belőle, közepükbe mogyorót, vagy mandulát teszünk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
 

MEGGYES SÜTEMÉNY
 
 25 dkg cukor
 25 dkg margarin
 4 tojás sárgája
 1 citrom leve és héja
 1/2 kg liszt
 1 sütőpor
 
A margarint, cukrot, a tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd végül a lisztet, és a sütőport (amit kevés liszttel összekeverünk) és alaposan összegyúrjuk.
A tésztának 1/3 részét mélyhűtőbe tesszük annyi időre, amíg a megmaradt 2/3 rész tésztát nagy gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, de mivel törik és a nyújtófára felcsavarni nem lehet, hat részre vágva, darabonként rakjuk a tepsibe és a vágásoknál összenyomkodjuk.
A tepsit vékonyan zsírozni és lisztezni kell.
A tésztára rakjuk a fejtett meggyet (sűrűn, mert annál finomabb!), majd megszórjuk kevés porcukorral, utána a tetejére símítjuk a tojások felvert habját, és a hűtőben lévő tésztát az almareszelőn ráreszeljük.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
 
MARGARINOS-KAKAÓS
 
 40 dkg liszt
 1 cs.sütőpor
 25 dkg cukor
 25 dkg margarin
 5 tojás
 
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd elfelezzük. Egyik felét beleöntjük a tepsibe, a másikat 2 kanál kakaóval elkeverve ráöntjük a tetejére. Fejtett meggyel megszórjuk, majd megsütjük,
 
KRÉM 1/2 l tejből vaníliás pudingot készítünk, mikor kihűl, 20 dkg cukorral és 1 margarinnal elkeverjük. Rárakjuk a kihűlt tésztára és megszórjuk kakaóval.
 
GYORS KAKAÓS
 
 10 dkg margarint habosra keverünk 10 dkg cukorral, beleütünk 1 egész tojást, 1 kanál kakaót, 1 dl tejeskávét. 20 dkg lisztben elkeverünk 1 mokkáskanál szódabikarbónát és az előző keverékhez adjuk. Enyhén zsírozott tepsiben, lassú tűzön 20-25 percig sütjük.
Kettévágjuk, lekvárral megkenjük. (Egyszerre dupla adagot szoktam sütni!)
 

BOGLYAS KATI
 
 35 dkg liszt
 4 tojás sárgája
 15 dkg zsír
 1 sütőpor
 10 dkg cukor
 1 citrom héja - csipet só
 
A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. 2 részbe 2-3 evőkanál tejfölt teszünk, hogy jó puha legyen. Tepsibe téve lekvárral megkenjük, rátesszük a másik lapot. Erre a 4 tojás felvert habját kenjük, és megszórjuk gorombára vágott dióval. A harmadik lapot ráreszeljük. Ha kisül, vaníliás cukorral meghintjük.
 
 

2007.08.18. 20:42 Idézet
MAMMUT-SZELET
 
 4 tojássárga
 30 dkg porcukor
 10 evőkanál víz
 
Ezt habosra keverjük, beletesszük a 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 sütőport. Végül a 4 tojásfehérje kemény habját közékeverjük. Kizsírozott tepsiben sütjük.
 
KRÉM:
 
½ l tejet, 1 vaníliás cukrot, 6 kanál lisztet sűrűre főzünk, utána lehűtjük. 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, 10 dkg darált diót, kis rumot adunk hozzá. Ha kihűl a tészta, rákenjük.
 
FONDANT:
 
10 dkg étcsokoládét, 10 dkg vajjal gőz felett felolvasztunk. A krém tetejére öntjük. Lehet csokoládédarával is.
 

MOHÁCSI HABOS
 
 10 dkg vaj
 1 sütőpor
 6 dkg cukor kevés tej
 2 tojás sárgája
 25 dkg liszt
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható legyen és elhelyezzük a kikent tepsiben. A tetejét baraclekvárral megkenjük.
 
TÖLTELÉK:
 
4 tojásfejérjét 25 dkg cukorral felverünk, 20 dkg durvára vágott diót keverünk bele, valamint még ½ dl rummal ízesítjük. Ezt a tésztán elsímítjuk és finomra sütjük.
 
Nagyon finom, ha baracklekvár helyett magozott meggyet rakunk a tésztára és a cukorral felvert tojáshabot erre símítjuk.
 
MARGARINOS-KAKAÓS
 
 40 dkg liszt
 1 cs.sütőpor
 25 dkg cukor
 25 dkg margarin
 5 tojás
 
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd elfelezzük. Egyik felét beleöntjük a tepsibe, a másikat 2 kanál kakaóval elkeverve ráöntjük a tetejére. Fejtett meggyel megszórjuk, majd megsütjük,
 
KRÉM 1/2 l tejből vaníliás pudingot készítünk, mikor kihűl, 20 dkg cukorral és 1 margarinnal elkeverjük. Rárakjuk a kihűlt tésztára és megszórjuk kakaóval.

2007.08.18. 20:41 Idézet
Papagáj szelet
35 dkg cukor, 4 tojás sárgájával és 1 Rama margarinnal kikeverem, 25 dkg lisztet, 1 mokkáskanál szalakálit,1 tejfölt, 4 tojás felvert habját hozzáadok. 3 részre osztom: az 1. részbe 1 csokipudingot, a 2. részbe 1 vaníliapudingot, a 3. részbe 1 puncspudingot teszek. Kivajazott, lisztezett tepsibe kanállal egymás mellé rakjuk a különböző színű halmokat, a végén összerázzuk, és megsütjük. A tetejére csokimázat teszünk.
A csokimáz szép lesz, ha gőz fölött, kevés olajat hozzáadva olvasztunk meg egy tábla csokit- az olajtól szép fényt kap.
 
Lúdláb
8 tojás fehérjét habbá keverünk, 8 kanál kristálycukrot apránként hozzáadunk. Összekeverünk 5 kanál lisztet, 3 kanál zsemlemorzsát, 5 kanál diót, 2 kanál kakaót és 1 sütőport. A habba lassan belekeverjük a tojássárgájával együtt. Megsütjük.
Krém: 25 dkg Rama margarin, 15 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, ezeket habosra keverjük. 3 dl tejből, 4 kanál lisztből, 1 tojásból folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. tehetünk bele egy üveg kimagozott meggyet is.
A tetejére csokimázt teszünk.
 
Vaníliás kifli,
25 dkg liszt, 20 dkg margarin, 3 nagy kanál porcukor, 10 dkg darált dió, 2 kanál tejföl vagy tejszín. A hozzávalókat összegyúrjuk, megsütjük, melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ha az alja rózsaszín, már ki lehet venni a sütőből, vigyázat, rövid ideig sül, alacsony hőfokon!

2007.08.18. 20:39 Idézet
Citromos süttyike
 

 Hozzávalók:
 3 tojás
 20dkg cukor
 1 cs vanilliás cukor
 1dl olíva
 20dkg liszt
 1 sütőpor
 2dl tejföl
 15dkg mazsola
 1 citrom reszelt héja
 +a felének a leve
 Elkészítés: A tojásokat a cukorral,vanilliás cukorral kikeverni,majd bele az olaj,a tejföl.
 A lisztet a sütőporral összekeverni,majd az előzőekhez keverni.A citrom héját belereszelni,majd a fél citrom levét is belenyomni.Utána jöhet a mazsola!
 Tanácsok: Nagyon gyors sütike!25-30perc alatt megvan.
 A sütőt jó ha előmelegíted.
 Illata és az íze is ahhhh!

[61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

 
Zene
 
Pontos idő
 
Vicces képek



 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-01-27
 
Ki van itt
látogató olvassa a lapot.
 
Tiszavirág

 
Naptár

Free Blog Content

 
Linkek
 
Vigyázz a csuka harap

 
Horgászatról horgászoknak
 
Gyerekeknek
 
Google kereső

Google

 
Szép dolgok

 
Képeslapküldő
 
Menetrendek
 
Abádszalókról képekben
 
Portálszépitő oldalak
 
 
 

A Legjobb Scriptek Szállítója
 
 
 
 
Szoftverkereső/Origó/
Szoftverkereső
 
Ismerőskeresők
 
Valutaváltó


=
 
Kormoránok

                                            

 
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!